SM-brons till DCR igen

Det blev de två göteborgslagen som gjorde upp om bronset i Sundsvall i helgen. Dock City Rollers mötte Gothenburg Roller Derby och det blev till slut Dock City Rollers som gick segrande ur matchen och fick åka hem med medaljerna. Den slutliga poängställningen blev 216-141.

Det är tredje gången som Dock City Rollers tar hem bronset i Roller Derby-SM.

-Det var en spännande match, vi ställdes mot hårt defensivt spel men genom att jobba tillsammans i våra väggar lyckades vi ta hem bronset säger Fräulein F. Reckless, jammer i DCR.

Det var en jämn och spännande första period. GBGRD gick ut hårt och tog ledningen direkt. En ledning som de höll ända till jam 7, då Libida Loca under ett powerjam fick DCR att segla förbi. Sedan växlade ledningen fram och tillbaka mellan lagen under ett par jam. Det var först i jam 14 som DCR tog greppet om matchen. Dock Citys jammer Mad Fish lyckades ta 20 poäng, mycket tack vare sina blockers starka väggar som kunde hålla kvar GBGRDS jammer Mithra.

I första delen av andra perioden hindrade DCR helt GBGRD att plocka poäng. GBGRD kom tillbaka i mitten av andra perioden, men inte tillräckligt för att kunna hota DCRS seger.  

Under SM-veckan i Sundsvall fick de fyra bästa lagen från den nystartade Elitserien göra upp om medaljerna – Stockholm Roller Derby, Crime City Rollers, Dock City Rollers och Gothenburg Roller Derby. Guldet gick till Stockholm Roller Derby och silvret till Malmös Crime City Rollers.