Pressmeddelande den 22 oktober 2018

Dock City Rollers i kamp om guldet i Europa

För första gången någonsin arrangeras European continental Cup i Roller Derby. Dock City Rollers – the Anchors har lyckats knipa en plats bland de allra bästa lagen i Europa, genom sina framgångar med flera vunna matcher internationellt.

Efter många resor till bland annat USA och Kanada, har nu Dock City bevisat för världen att de är ett lag att räkna med. Rankade på plats 49 i världen har laget en god chans att besegra motståndet och ta hem guldet till Göteborg.
  På frågan om hur det känns att få möjlighet att spela i European Continental Cup svarade lagkaptenerna:
”Vi är supertaggade för detta. Det har har varit ett av våra mål att hamna på topp 50 på wftda (women flat track derby association)-listan och nu har vi hamnat på plats 49.”

Turneringen är den första turneringen i sitt slag sedan WFTDA introducerade Continental Cups för att skräddarsy behovet av regionala turneringar som passar den allt större efterfrågan på sporten.

Det första laget Dock City Rollers – the Anchors kommer möta är Birmingham Blitz Dames, ett lag som de tidigare i våras vann mot på bortaplan, med poängen 248-135.

”Det skall bli jättekul att möta Birmingham Blitz Dames igen. Det känns självklart att jättenervöst att möta hemmalaget, men vi taggar till och kommer göra vårt allra bästa tillsammans, genom hela turneringen!” säger kaptenerna för laget.

Den 27-28 oktober går turneringen av stapeln, och vi önskar våra Ankare ett stort lycka till!