Pressmeddelande 2016-03-16

Lördagen den 19 mars möter det göteborgska roller derby-laget Dock City Rollers finska Kallio Rolling Rainbow. DCR:s spelare är förväntansfulla och taggade inför matchen. Efter att ha spelat starkt mot Stockholm i februari är det den tredje sanktionerade matchen för DCR, vilket betyder att laget därmed kvalar in på *WFTDA:s ranking över världens bästa roller derby-lag.

Matchen är med andra ord direkt avgörande för DCR:s ranking och därmed för deras möjligheter att exempelvis spela turneringar i USA nästa säsong. De har kämpat i flera år för att komma till det läget de nu står inför.

– Att spela mot Kallio:s A-lag har varit ett mål länge, förutom rankingmässigt, för att de är ett fantastiskt spännande och dynamiskt lag. De har alltid profilerat sig som ett öppet, engagerat och positivt lag och när vi stött på varandra vid boot camps och turneringar har det alltid varit en väldigt positiv erfarenhet, säger Mad Fish, jammer i DCR.

Kallio är förhandstippade som segrare, men DCR har ett starkt och hungrigt lag som inte har någonting att förlora och som dessutom spelar på hemmaplan.

– Ju större publik vi har, ju större hemmastöd, och desto bättre lär det gå för oss. Med vår sångglada och peppiga klack bakom oss kan vi uträtta stordåd, tillägger Mad Fish.

Dock City Rollers vs. Kallio Rolling Rainbow

  • 19 mars
  • Angereds sporthall
  • Dörrarna öppnar 14.00
    Matchen startar 15.00
  • 100 kr (enbart kontanter eller swish)
    80 kr för studenter och pensionärer
    Gratis för alla under 12 år

*WFTDA (Women’s Flat Track Derby Association)

Facebook event