Pressmeddelande 2014-10-10

För första gången i svensk historia får kontaktsporten roller derby ett eget seriespel. Premiären äger rum den 18 oktober i Angereds sporthall mellan det göteborgska laget Dock City Rollers och Västerås Roller Derby.

Seriespelet arrangeras av Svenska skridskoförbundet och håller på under perioderna september – december och januari – maj. Efter seriens slut den 31 maj 2015 går de fyra högst rankade lagen till slutspel under SM-veckan i Sundsvall.

– Så kul att det äntligen drar igång! Nu börjar kampen emellan Sveriges sex bästa rollerderbylag om de fyra åtråvärda slutspelsplatserna. Dock City Rollers ska absolut ha en av dem! säger Sandra Ihlberg, lagkapten för Dock City Rollers.

Högsta serien i seriespelet kommer att gå under namnet Elitserien och bestå av följande lag: Stockholm Roller Derby, Crime City Rollers (Malmö), Dock City Rollers (Göteborg), Gothenburg Roller Derby, Västerås Roller Derby och Luleå Roller Derby.

Denna typ av nationellt seriespel finns endast i ett annat land i Europa (Finland) och vittnar därför om en relativt ung sport men med ett stort ökat intresse de senaste åren.

– Även om sporten växer så det knakar är den fortfarande ganska okänd för folk. Jag hoppas att seriespelet kommer göra att ännu fler får upp ögonen för roller derby och upptäcker hur kul det faktiskt är att både spela, döma och titta på, säger Ihlberg.

 

Seriepremiär

 • Dock City Rollers vs.
  Västerås Roller Derby
 • 18 oktober
 • Angereds sporthall
 • Dörrarna öppnar 15.00
  Matchen startar 16.00
 • 100 kr i dörren
  80 kr vid förköp (Tickster)
  Gratis för alla under 12 år